Novo!

Izložba 'Bicikl u Zagrebu'

Grad Zagreb i Hrvatski školski muzej organizatori su izložbe dječjih likovnih i literarnih radova „Bicikl u Zagrebu“ koja će se otvoriti u četvrtak  27. rujna 2018. u 19:00 sati (Hrvatski školski muzej, Trg Republike Hrvatske 4). Uz izložbu je nastao i Zbornik radova učenika zagrebačkih škola koji će biti promoviran na otvorenju izložbe uz dodjelu nagrada najuspješnijim učenicima za njihov rad na temu „Bicikl u Zagrebu“. Izloženih 95 likovnih i 14 literarnih radova učenika, iz 12 osnovnih škola s područja grada Zagreba, prikazat će maštovitu viziju kretanja biciklom po gradu u kojem žive i odrastaju.

 

Bicikl je u Zagreb stigao davne 1867. godine, a posljednjih desetak godina vožnja biciklom kroz Zagreb sve je popularnija među Zagrepčanima. Gradonačelnik grada Zagreba gospodin Milan Bandić proglasio je mjesec svibanj „Mjesecom vožnje bicikla u Zagrebu“. Upravo je to potaklo mnoge edukativno-promotivne aktivnosti iz kojih je nastao i poziv osnovnoškolcima da iskažu svoju kreativnost i stav prema vožnji biciklom kroz svoje likovne i literarne radove koji je rezultirao ovom izložbom.

 

U stručnom žiriju za odabir literarnih radova sudjelovali su spisateljica za mlade Sanja Pilić i Đurđica Bojanić jedna od začetnica Hrvatskog športskog muzeja. U likovnom žiriju sudjelovali su priznati umjetnici Lidija Šeler i Bane Milenković.

Datum objave: 25.09.2018.