EMA 2018

Likovni natječaj Hrvatskog školskog muzeja za 23. EMA-u

HRVATSKI ŠKOLSKI MUZEJ

 poziva na suradnju i sudjelovanje

dječje vrtiće, škole i druge odgojno-obrazovne ustanove u likovnom natječaju

L A Đ A

povodom  23. EMA-e (Edukativno muzejske akcije)

Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva

Edukativne muzejske akcije već 22 godine zaredom uspješno organizira Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskoga muzejskog društva. Akcija se tradicionalno odvija u travnju i svibnju, a završava na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja. Svake godine muzeje sudionike povezuje jedna tema koju svatko predstavlja na svoj način. Ove godine sudionike akcije povezala je jedna riječ -  Lađa, a samu temu i čitavu akciju nosi Gradski muzej Karlovac. Hrvatski školski muzej priređuje izložbu dječjih likovnih radova na danu temu.

Pravo na sudjelovanje imaju djeca i učenici od 4 do 18 godina

(djeca/učenici s posebnim potrebama mogu sudjelovati bez obzira na dob)

Tema natječaja:  LAĐA

Za nadahnuće: Pojam lađa najčešće podrazumijeva riječni brod, a u širem smislu može se tumačiti kao bilo koje plovilo. Svaka plovidba ujedno je i putovanje, od jedne sigurne luke do druge, preko širokih i dubokih voda. Muzeji su, u simboličnom smislu lađe pune različitosti i bogatstva skrivenog u dušama muzejskih predmeta koje čuvamo i ''prevozimo'' po vodama današnjice za buduće naraštaje ''lađara''.

  • lađa/brod – prometno sredstvo (na našoj planeti i izvan nje), poveznica različitih svjetova, kultura
  • lađa (brod) u prošlosti
  • lađa u pisanim djelima
  • lađa/ brod u arhitekturi
  • lađa i ribarstvo
  • lađa u mašti

 

Tehnike likovnog rada: crteži, slike, grafike. Maksimalan format rada 2D je 50 x 70 cm. Broj radova iz ustanova nije ograničen. Jedan autor može poslati maksimalno dva rada u istoj tehnici rada. Jedan autor može poslati i više radova, ali u različitim tehnikama rada. Poslani radovi moraju biti u originalu, reprodukcije i kopije neće se uzimati u obzir.

Rok za slanje radova:  13. travnja 2018.

Vrijeme izložbe: svibanj 2018.

 

Datum objave: 02.03.2018.